Skoleprosjektet

Våre planer om et eget barnehjem ble “lagt på is” fordi myndighetene i India har hatt opprydding blant de eksisterende barnehjemmene, og samtidig er det kommet nye krav til lokaliteter. Selv om dette satte en stopper for oss, er det allikevel noe vi setter vi pris på at har blitt gjort!

Med dette kom ideen om å i stede hjelpe barn mens de bor hjemme i kjente omgivelser sammen med foresatte, og vi startet Skoleprosjektet. Barna får økonomisk hjelp via fadderordning til skolegang på privat skole som gir god oppfølging. Dette dekker skoleuniformer, sko, medisinsk oppfølging, og noen familier får også hjelp i form av mat og vanlige klær. Enkelte av foreldrene er analfabeter og dermed kan de ikke hjelpe barna sine med hjemmelekser, og det er lett å falle utenfor i det ordinære skolesystemet da det er mange elever i klassene, og bare en lærer.

I 2017 har vi 18 barn som er med på dette prosjektet. Vår tanke er å følge de til full utdannelse, etter deres egne  ønsker og forutsetninger. Dette krever at vi blir kjent med barna og deres familie og vi har samling med foreldrene underveis.

Slik ordningen er i dag, er det lederen i I.C.N.L.M. som har den daglige kontakten opp mot rektor på skolen og mot familiene, og nestleder for Indiahjelpen, Jorunn Zhal Soltveit, sitter med hovedansvaret for fadderordningen.

Ønsker du å bli fadder, kan du kontakte oss og vi vil gi deg muligheten til å hjelpe et barn til et bedre liv.

Bente og Kåre besøker skoleprosjekt barna på skolen nov. 2017. 20161122_151452
Bente og Kåre Stokka sammen barna i skoleprosjektet, november 2016.
SONY DSC
Nesteleder Jorunn sammen med en jente fra skoleprosjektet. Faren hennes er død og moren jobber på åkrene for å tjene penger til mat. Med en sånn historie følger en enda sterkere følelse om at det er viktig å hjelpe der man kan.