Nyhetsbrev Oktober 2017

Vi er for tiden i India, og her har det vært unormalt varmt til denne årstiden å være. Oppi 38 grader har vi hatt. Men det er ikke varmer som tynger oss mest. Her er så mye nød! Spesielt er det mange enker og skilte damer som sliter. Og det er barna sine de tenker mest på. Hva skal det bli av dem? Mødrene oppsøker Khudawant på hovedkontoret I Chandur Bazar og på kontoret i Hannes Hus. Vi har allerede etter 14 dager her ute, møtt tre slike situasjoner. Alle disse tre er tatt hand om. Fra neste høst av vil det være 21 barn som får hjelp gjennom skoleprosjektet. Og som sagt; vi tar ikke inn nye barn før vi har fadder på plass. Det samme gjelder for sykepleierstudentene våre. Og faddere har vi klart å få tak i så langt. Og til å hjelpe disse barna og studentene har vi ansatte som gjør en flott jobb. Vi har møtt de fleste av barna og jentene på denne turen. Når de skal møte oss, stiller de opp i sine fineste klær og noen låner kanskje klær hos naboen også…… Mange av mødrene forsøker også å få jobb hos ICNLM, men vi kan ikke lage jobber for å hjelpe dem. Men ICNLM gir gjerne en hjelpende hånd til de som trenger det aller mest.
Hannes Hus er ferdig og fylt opp med aktivitet og liv. Og for å drive overnevnte prosjekter samt Skredderskolen og Beauty Parlor Kurs, har vi lærere, kasserer, vaktmenn, kokker og vaskehjelp. Og det er her “skoen” trykker nå. Vi trenger så sårt å gi dem lønnstillegg fordi prisene her ute øker på både på mat og annet. Er det noen som kan hjelpe oss å finne noen som kan gi ett fast beløp hver mnd. til dette? Kursen på Indiske rupiees er varierende som all annen valuta. Men med 250 NOK pr.mnd til de 10 ansatte vi har her, kan vi øke lønningene deres. Det har vært, og er fremdeles, en fantastisk giverglede når det gjelder Hannes Hus. Vi ønsker at Hannes Hus fortsatt skal yre av liv og aktivitet, men da trenger vi folk som vil jobbe for oss. Og da må vi «henge med» i jobb-markedet når det gjelder lønninger.
Når det gjelder firmaet Josef Tours & Travels går det fint. Vi har ikke det store overskuddet enda, fordi det meste blir investert til å utvide fibernettet og i godt utstyr og å verve nye internett kunder. Målet er jo at overskuddet skal gå til ICNLM og at vi får flere i arbeid. Utdannelse og arbeid er veien ut av fattigdom. Vi har utvidet og har nå en avdeling I Chopda By og omliggende landsbyer, hvor vi er i partnerskap med lokale folk. Hovedkontoret er her i Chandur Bazar og Billy styrer med stø hånd. Bussen er nå daglig i bruk til å frakte noen elever og lærere til Hannes Hus for skolegang. Men de fleste elevene kommer gående fra landsbyer rundt Hannes Hus.

Klikk på linkene under for å lese mer fra høsten i Chandur Bazar!

Hannes Hus

Skoleprosjektet

Sykepleierstudentene

 


Leave a Reply